CALISTHENICS UDSTYR

Træningsudstyr til calisthenics, kropsvægtstræning både til brug i hjemmet og udendørs.

Denne side indeholder kommercielle links.

Produkter

Nedenstående produkter er dem vi anbefaler, hvis man vil have mest muligt ud af sin calisthenics træning. Ved at benytte udstyret, vil man både kunne gøre nogle dele af træningen lettere og andre sværere. På den måde kan man ramme det perfekte sweet spot i forhold til intensitet.

Vægtvest

Vægtvest

Pull up bar

Parallettes

Træningselastikker

Træningselastikker

Gymnastikringe

Kalk

Træningsredskaber

Vi anbefaler en række redskaber. Alt afhængigt af hvor ens niveau er, vil der være behov for forskellige redskaber. En vægtvest vil eksempelvis ikke give meget mening, hvis man er på begynder niveau, da en vægtvest er med til at gøre øvelserne hårdere. Her vil der være større gavn af træningselastikker, så man kan gøre øvelserne nemmere og dermed også lave flere forskellige variationer.

Vægtvest

Skal man løfte sit calisthenics niveau til et nyt niveau, bliver man nødt til at eje en vægtvest. Det er et genialt stykke udstyr, der vil være en rigtig god tilføjelse til samlingen af træningsudstyr til styrketræning derhjemme eller udenfor.

Ideen med en vægtvest er at øge intensiteten af en øvelse, når den er blevet for let. Er push ups eller pull ups eksempelvis gået hen og blevet barnemad, så kan man tage en 10 kg’s vægtvest på, så er det ikke så let mere. Udover dette er en vægtvest rigtig god til at opbygge eksplosiv styrke. Kombiner vægtvesten med nogle eksplosive øvelser, så vil du lige pludselig se en helt anden form for fremgang.

Vægtvest

Pull up bar

Vil du gerne lave pull ups, men har du ikke en pull up bar i nærheden? Så skal du da have din egen! Man kan både løbe pull up bars til at montere på væggen og i loftet. Så skal man bare finde det rigtige sted at sætte den, så man har god plads.

At eje sin egen pull up bar gør træningen mere fleksibel. Man kan hurtigt presse nogle pull up sæt ind, hvis man har 30 minutter, hvor man ikke ved, hvad man skal lave.

Parallettes

Parallettes er egentlig blot to separate “håndtag”, som man kan bruge til alverdens ting. Oftest ser man calisthenics atleter bruge dem til handstand push ups eller planche, men de er også rigtig gode til eksempelvis decline og incline push ups, L-sit/V-sit og meget andet.

Det er et af de stykker udstyr, som vi anbefaler allermest, da man lige netop kan lave mange øvelser på dem, og samtidig er parallettes nemme lige at have med i bilen eller over skulderen.

Træningselastikker

Træningselastikker er til alle niveauer. Man bruger dem ikke kun til at gøre øvelser nemmere, man bruger dem også til opvarmning, progressionsøvelser, negative øvelser og meget andet.

Det gode ved træningselastikker er, at man kan få dem i meget forskellige størrelser. Det betyder, at efterhånden som man bliver bedre, kan man skifte elastikkerne ud med hinanden, så man ikke får lige så meget hjælp.

Træningselastikker

Gymnastikringe

Et par gymnastikringe tilbyder mange muligheder. Man vil kunne eksperimentere mere hvad angår greb, balance, stabilitet og core styrke. Dips på et par gymnastikringe er benhårdt i forhold til dips på et helt normalt dipsstativ. Det vil kræve mere fra dig rent coremæssigt og vil udfordre dig på en helt anden måde.

Kalk

Kalk er på ingen måde en nødvendighed, men det kan være rart at have. Kalk hjælper med ens greb på baren. Føler man, at man glider nemt af, eller at barerne er meget glatte, kan det være en rigtig god ide med kalk. Vi anbefaler og bruger selv flydende kalk, men det er ren og skær præference.

Træningsudstyr til hjemmet

Meget af det udstyr vi anbefaler til calisthenics og kropsvægtstræning, kan bruges til træning i hjemmet. Det gælder både udstyr, der hjælper med at gøre øvelser nemmere at lave, men også udstyr der hjælper med at gøre øvelserne hårdere. Det er ikke nødvendigt at eje udstyret for at træne derhjemme, men hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af sin træning, uden at skulle bevæge sig udenfor, anbefaler vi helt klart at man anskaffer sig noget af det udstyr, som vi sætter fokus på.

Udendørs træningsudstyr

Det fede ved at eje nogle af disse stykker udstyr er, at de har flere formål. Man behøver ikke kun at bruge dem derhjemme – man kan også sagtens bruge dem til en udendørs træning. Alle produkterne er lavet med kvalitet i højsædet, hvilket betyder, at de alle sammen er ret hårdføre. De bliver ikke slidt op så hurtigt, hvilket gør dem perfekte til en udendørs træning, hvor man kan nyde at solen skinner.